یکشنبه و سه شنبه از 9 صبح

دکتر صادق آقاجری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت

قیمت کامپوزیت دندان در سال 1401

فهرست مطالب

زیبایی دندان
بعد از کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

قیمت کامپوزیت دندان چقدراست؟ تفاوت کامپوزیت دندان با لمینت چیست؟ مراحل نصب کامپوزیت دندان چیست؟ این ها مجموعه سوالاتی است که ذهن هر بیمار را قبل از مراجعه به پزشک برای نصب کامپوزیت دندان در گیر می کند.

کامپوزیت دندان با نام کامل ونیر کامپوزیت (venner) یکی از شیوه های درمانی مشکلات جزئی دندان مانند زردی، لب پریدگی، انحراف، فاصله و… است. از این روش میتوان به عنوان راهی برای زیبایی دندان نیز استفاده کرد.

کامپوزیت دندان یکی از اعضای محبوب لمینت ها است. اما به دلیل تفاوت هایی از این خانواده جدا فرض می شود. برای اطلاعات بیشتر در مورد لمینت دندان، میتوانید به صفحه لمینت دندان مراجعه کنید.

مراحل نصب کامپوزیت دندان

مراحل نصب کامپوزیت دندان نسبت به لمینت دندان، آسانتر است. برای مثال در کامپوزیت دندان نیازی به تراش سطح دندان ها وجود ندارد که یکی از مزیت های این روش می باشد. 

در صورتی که دندان های بیمار بدون آسیب و یا پوسیدگی باشند نیازی به تراش دندان ها نیست اما در صورت نیاز پزشک این مراحل را انجام خواهد داد که با تراش دندان های برای لمینت بسیار متفاوت است. ابتدا سطح مینای دندان(سطح خارجی) توسط پزشک پولیش می شود تا از هرگونه جرم، تار تار و… پاک شود. در مرحله بعد برای هموار کردن سطح دندان از مایع اسید دندان استفاده می شود که حدود 10 تا 15 ثانیه باید بر روی دندان قرار گیرد. 

حال که دندان ها آماده برای اضافه کردن مایع کامپوزتی هستند پزشک اقدام به انجام این کار می کند. پس از قرار گرفتن ماده کامپوزیتی بر روی دندان مورد نظر، با استفاده از طیف خاصی از نور بررسی های لازم انجام شده و قالب گیری و فرم دهی به ماده آغاز می شود.

قیمت کامپوزیت دندان در سال 1401 به همراه اقساط

قیمت کامپوزیت دندان، نسبت به لمینت سرامیکی دندان بسیار پایین تر است. علت اصلی این تفاوت قیمت این است که برای نصب لمینت سرامیکی دندان نیاز به لابراتوار برای ساخت قالب وجود دارد اما فرم دهی به ماده کامپوزیتی توسط خود پزشک انجام می شود. علاوه بر این، نصب لمینت سرامیکی حداقل نیازمند سه جلسه مراجعه است اما کامپوزیت دندان تنها در یک جلسه انجام میشود.

قیمت کامپوزیت دندان

میلیون تومان 1 تا 2.5
  • نیاز به چکاپ هر شش ماه
  • بدون نیاز به تراش دندان
  • بدون نیاز به لابراتوار

قیمت لمینت سرامیک دندان

میلیون تومان 4 تا 7
  • بدون نیاز به مراجعه بعدی
  • نیاز به تراش دندان
  • نیاز به لابراتوار

علت تفاوت قیمت کامپوزیت دندان و لمینت سرامیکی

همانطور که پیش تر هم اشاره کردیم، علت اصلی تفاوت قیمت کامپوزیت دندان و لمینت سرامیکی، نیازمندی لمینت به حضور لابراتوار برای ساخت قالب لمینت است. اما در این میان، علل متعدد و فراوان دیگری نیز باعث ایجاد این اختلاف قیمت می شوند که در ادامه با آنها آشنا خواهیم شد.

تفاوت کامپوزیت دندان و لمینت

اساس اصلی این تفاوت ها وابسته به جنس متفاوت و ماندگاری این دو محصول است که هر کدام مزیت ها و معایبی دارند که شناخت آنها باعث انتخاب درست و اساسی میان این دو روش درمان می شوند.

جنس کامپوزیت و لمینت

لمینت سرامیکی دندان همانگونه که از نامش پیداست از سرامیک تشکیل شده و برای شکل دهی به این سرامیک، لابراتوار این مراحل را انجام می دهد. اما ونیر کامپوزیت در ایتدا جنسی خمیری دارد که بعد از مراحل نصب همرنگ مینای دندان می شود.

رنگ پذیری

لمینت سرامیکی به واسطه جنس و استحکام خود هیچ گاه تغییر رنگ نخواهد داد اما کامپوزیت دندان در صورت مراقبت نکردن و یا انجام برخی کار های اشتباه تغییر رنگ خواهد داد. جلوتر با این باید ها و نباید ها، آشنا خواهیم شد.

طول عمر

طول عمر کامپوزیت دندان در صورتی که به آن آسیب غیر معمول وارد نشود، بیست سال است و بیمار بعد از بیست سال باید برای تجدید درمان به مرکز درمانی مراجعه کند. در مورد ونیر کامپوزیت این مورد متفاوت است. انجام مراقبت های لازم از کامپوزیت دندان بسیار ضروری است و عامل اصلی تعیین کننده عمر ونیر می باشد. اما در هر صورت که بیمار رعایت اصول را انجام دهد یا خیر، نیاز است که بعد از شش ماه به مرکز درمانی مراجعه کرده و کار های لازم را در راستای بررسی سلامت کامپوزیت انجام دهد. هر چه مراقبت ها از کامپوزیت بیشتر باشد، طول عمر آن بیشتر می شود اما کامپوزیت هیچ گاه دائمی نیست.

مزایای کامپوزیت دندان

حال که با تفاوت لمینت و کامپوزیت دندان آشنا شدیم بیایید نگاهی خلاصه بر نقات ضعف و قوت این دو روش درمان نسبت به یکدیگر بیندازیم.

    • قیمت به صرفه
    • عدم نیاز به تراش دندان
    • عدم نیاز به لابراتوار
    • نیازمندی به جلسات درمانی کمتر

معایب و عوارض کامپوزیت دندان

عوارض کامپوزیت دندان بسیار نادر و کم اهمیت هستند. این روش درمان دارای درصد موفقست بسیار بالایی است. اما همانگونه که هر کاری نیازمند متخصص آن است، نصب کامپوزیت دندان نیز اگر توسط فرد دارای صلاحیت نیز صورت نگیرد باعث ایجاد بسیاری از مشکلات و عوارض خواهد شد.

    • برجستگی و ناهمواری در صورت فرم دهی غلط
    • طول عمر کمتر نسبت به لمینت
    • لکه دار شدن در صورت مراقبت نکردن
    • عمر کمتر نسبت به لمینت
    • وارد شدن آسیب به لثه در صورت استفاده غلط از ابزار

مراقبت بعد از کامپوزیت دندان

همانگونه که در قبل هم اشاره کردیم، اصلی ترین عامل تعیین کننده طول عمر کامپوزیت دندان مراقبت های بعد از درمان است. اکنون در این بخش آشنا خواهیم شد با باید ها و نباید های بعد از درمان.

    • مسواک و نخ دندان:

بعد از درمان مسواک زدن باید به صورت روزانه انجام گردد. اما نکته مهم این است که هنگام مسواک زدن باید از خشونت پرهیز کرد زیرا با این کار علاوه بر صدمه زدن به کامپوزیت باعث آسیب رساندن به مینای دندان خود نیز می شوید. از آنجایی که هدف از مسواک زدن از بین بردن پلاک و جرم قرار گرفته بر روی دندان است برای از بین بردن مواد غذایی که در بین دندان ها قرار گرفته اند باید از نخ دندان نیز استفاده کرد.

    • استفاده از دهان شویه: 

یکی از کارهایی که در کنار مسواک زدن و نه به عنوان جایگزین آن سبب از بین بردن پلاک ها و باکتری های درون دهان می شود استفاده از دهان شویه است که به شدت برای افزایش طول عمر کامپوزیت سفارش می شود.

    • تغذیه (خصوصا نوشیدنی ها):

مواد اسیدی و قندی همانگونه که به مینای دندان آسیب وارد می کنند سبب از بین رفتن و کاهش طول عمر کامپوزیت می شوند. همینطور رنگ دهنده های مصنوعی زیان بسیاری برای کامپوزیت ها دارند که باید آنها را همراه موادی که دارای قند بسیار هستند از رژیم غذایی خود حذف کرد.

 

رضایت بیماران

رضایت از کامپوزیت
بعد از کامپوزیت دندان