مراحل کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی به واسطه نیاز به جوش خوردن پایه تیتانیومی ایمپلنت به فک بیمار و انجام مراحل دیگر درمانی بعد از آن، نیازمند به زمان بسیار طولانی دارد. بسیاری از بیماران از این زمان برخورد دارد نیستند. به همین دلیل امروزه، یک از جدیدترین شیوه های درمانی به روی کار آمده که ایمپلنت یک روزه نام دارد. تام مراحل کاشت ایمپلنت یک روزه تنها در کمتر از چند ساعت به طول می انجامد.
ایمپلنت یک روزه، یکی از جدیدترین روش های علم دندانپزشکی است که در آن، تمام مراحل کاشت ایمپلنت دندان به روش سنتی تنها در یک روز (کمتر از چند ساعت) انجام می شود. باید توجه داشت که این روش به واسطه این که زمان نصب روکش هنوز پایه (فیکسچر) ایمپلنت به صورت کامل به استخوان جوش نخورده است، نیازمند یک سری از لازمه ها است که بیمار باید دارا باشد. در ادامه به بررسی این نیازها، معایت و مزایای ایمپلنت یک روزه خواهیم پرداخت.
شاید تا کنون نام ایمپلنت فوری را شنیده باشید. ایمپلنت فوری، یکی دیگر از روش های کاشت ایمپلنت در زمان کم است که بسیاری از مردم و حتی پزشکان ایمپلنت فوری و یک روزه را با یکدیگر اشتباه می کنند. در ایمپلنت فوری تنها فیسکچر (پایه) و اباتمنت بر روی فک بیمار نصب می شود اما، در ایمپلنت یک روزه تمامی مراحل کاشت ایمپلنت شامل نصب فیکسچر، ابامنت و تاج (روکش) انجام می شود.
تجهیزات و قطعات ایمپلنت یک روزه هیچ تفاوتی با ایمپلنت سنتی نداشته و تنها روش کاشت متفاوت است. به همین علت قیمت هر دو ایمپلنت یکسان بوده و از نطر مالی هیچ گونه تفاوتی ندارند. شما می توانید برای آگاهی از قیمت ایمپلنت های یک روزه، فوری، دیجیتال و یا سنتی به بخش قیمت ایمپلنت دندان مراجعه کنید. اما اگر هنوز از روش انتخابی خود مطمئن نشده اید، به راحتی می توانید برای دریافت مشاوره و یا ویزیت رایگان با مرکز در ارتباط باشید.
به دلیل اینکه در این روش، هنگام نصب روکش بر روی اباتمنت هنوز پایه به استخوان فک جوش نخورده است، فک بیمار باید دارای یک سری از ویژگی ها باشد تا دچار آسیب و صدمه نشود. این عوامل باید حتما توسط پزشک متخصص بررسی شده و سپس جراحی صورت گیرد. اگر تشخیص دارا بودن این شرایط اشتباه انجام شود آسیب و معایب فراوانی به سلامت دندان ها و فک وارد خواهد شد.
این موارد تنها بخشی از لازمه های سلامتی برای انجام ایمپلنت یک روزه بود که بیمار باید دارا باشد. اما برخی از این ویژگی ها، قابل درمان هستند. برای مثال اگر فک شما دارای تراکم استخوان کافی نباشید، میتواند با پیوند استخوان این مشکل را نیز حل کرد.
مهم ترین نکته در رابطه با سلامت دندان، حفظ بهداشت دهان و دندان است. در این روش، به خاطر ثابت نبودن پایه ایمپلنت در فک، ممکن است بین ایمپلنت و دهان فاصله ایجاد شود که به خودی خود مشکل نیست. اما اگر سلامت دندان توسط شخص رعایت نشود، ممکن است عوامل میکروب زا به آن ناحیه نفوذ کرده و باعث ایجاد عفونت شوند.
اگر پزشک در رابطه با تراکم استخوانی فرد تشخیص اشتباه دهد و اقدام به کاشت ایمپلنت یک روزه نماید، مشکلات متعدد از جمله تحلیل فک، تحلیل لثه، آسیب به استخوان ها و… به وجود می آید. به همین علت پیشنهاد ما، مراجعه به متخصص کاشت ایمپلنت است. دکتر صادق آقاجری با بیش از 17 سال تجربه در زمینه کاشت ایمپلنت، داشتن بورد تخصصی بهترین گزینه در این رابطه است.
همانگونه که پیش تر هم عنوان شد، کاشت ایمپلنت، پروسه ای زمان بر است که برخی افراد برای این مراحل زمان لازم را ندارد. ایمپلنت یک روزه روشی نوین است که ضمن حفظ کیفیت ایمپلنت همانند ایمپلنت سنتی، سرعت کاشت را بسیار پایین می آورد.
بیماران پس از کاشت ایمپلنت نیاز به انجام مراقبت هایی برای افزایش طول عمر آن هستند. خصوصا در کاشت ایمپلنت یک روزه، اگر مراقبت ها به درستی صورت نگیرد، شخص دچار مشکلاتی افزون بر ایمپلنت سنتی خواهد شد.
استفاده از یک مسواک نرم و دهان شویه مناسب دو نکته اساسی در حفظ بهداشت دهان است که باید در تمامی مواقع رعایت کرد. بعد از کاشت ایمپلنت، شخص نباید اقدام به شکستن اجسام سخت با دندان خود کند و پس از مدتی نیاز به مراجعه به پزشک برای بررسی شرایط و سلامت ایمپلنت وجود دارد.