یکشنبه و سه شنبه از 9 صبح

دکتر صادق آقاجری متخصص جراحی لثه و ایمپلنت

کشیدن دندان عقل

جراحی لثه و یا پریودونتیکس طیف وسیعی از وظایف و مسئولیت ها را برای دندانپزشک در بر می گیرد که بیشتر آنها برای مردم شناخته شده هستند. مانند: کاشت ایمپلنت، افزایش طول تاج دندان و… اما در مرکز تخصصی ایمپلنت دکتر صادق آقاجری نیز، برخی دیگر از جراحی های لثه مانند کشیدن دندان عقل هم انجام می شود.

رشد دندان های عقل ار اوایل سنین بلوغ در افراد آغاز می شود. اما این دندان ها برای برخی افراد منجر به ایجاد آسیب هایی می شوند، که برای جلوگیری از این آسیب ها بهتر است آنها را در سال های اولیه پس از رشد از این جمع خارج کرد. برخی از دندانپزشکان عمومی بر حسب تجربه نیز این کار را انجام می دهند. اما جراحی دندان عقل یکی از عمل هایی است که به شدت نیازمند مراقبت های بعد از عمل و ظرافت در عمل دارد که به همین خاطر باید به یک جراح لثه یا پریودونتیست مراجعه کرد تا از عوارض ناگوار پس از درمان تا حد بسیار زیادی جلوگیری کرد.

زمان درآمدن دندان عقل

زمان رشد دندان های عقل در افراد متفاوت است اما این دندان ها معمولا در سن شانزده سالگی شروع به رشد می کنند. این زمان در افراد، متفاوت است. سوالی که بسیاری از افراد ممکن است با آن مواجه شوند این است که: زمان کشیدن دندان عقل چه موقع است؟ برای کشیدن دندان عقل به چه کسی مراجعه کنیم؟ عوارض نکشیدن دندان عقل چیست؟ اگر شما نیز به دنبال جواب این سوالات هستید میتوانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

دندان عقل

عوارض نکشیدن دندان عقل

              در بسیاری از افراد دندان های عقل فضای کافی و مناسب برای رشد نداشته و موجب بر هم زدن چینش دندان ها می شوند. اما این تنها مشکل ناشی از رشد کنترل نشده دندان های عقل نیست.

    • پوسیدگی: به دلیل موقعیت نامناسب این دندان ها، مراقبت و نگهداری از آنها بسیار دشوار بوده و سبب واردشدن آسیب به این دندان ها می شود.

 

    • زاویه نامناسب رشد: این دندان ها به صورت نیمه افقی رشد می کنند و فشار بسیار زیادی به دندان های یک و دو آسیاب وارد شود. به واسطه این فشار، شخص درد بسیار زیادی را در ناحیه این دندان ها احساس می کند.

زمان کشیدن دندان عقل

بیمارانی که برای کشیدن دندان عقل مراجعه می کنند در دو گروه دسته بندی می شوند. دسته اول نوجوانانی هستند که رشد دندان های آنها تکمیل نشده است. پیشنهاد ما به این افراد این است که اگر بالای هفده سال هستند اقدامات لازم برای انجام این کار را انجام دهند. اما اگر سن آنها هنوز به هفده سال نرسیده بهتر است که تا زمان رشد نسبی آنها صبر کنند. دسته دوم افرادی هستند که رشد دندان های آنها تمام شده است که توصیه ما به این افراد این است که برای جلوگیری از وقوع برخی مشکلات احتمالی، هرچه سریعتر نسبت به انجام این عمل اقدام کنند.